Какво представлява опцията „Кеш-Аут“

Букмейкърите предлагат много услуги и опции, които да са Ви от полза за Вашата стратегия. Една от тях е опцията „Cash Out“. Все повече букмейкъри предоставят тази опция под различни наименования – Кеш Аут, Cash Out, Stop Loss, Затвори залога. В превод „Cash out” означава “осребри”. Тази опция Ви дава възможност да прекратите залога си и да приберете сумата, която букмейкърът предлага. Това е изключително полезно в ситуация, в която Вашата прогноза се очертава да е грешна. Заложили сте на среща определена сума и следите резултата. В даден момент усещате, че развоят на мача не се очертава във Ваша полза. Тогава можете да дадете опцията Cash Out, като условието е да не е приключила срещата. В този момент букмейкърът Ви предлага сума, на която да затворите/ закриете залога. Сумата, която се предлага зависи от коефициента и моментния резултат. Ако в този момент се очертава Вие да сте на загуба, ще получите сума, която е по-малка от първоначално вложената. В случай, че искате да се подсигурите и затворите залога, въпреки че е възможно да спечелите, тогава се предлага по-голяма сума от началната, но и по-малка от тази, която бихте получили след срещата.

Освен стандартния кеш аут има и частичен кеш аут. Много букмейкъри започнаха да предлагат и тази опция на своите потребители, която става все по-популярна. Тя представлява възможност в даден момент да изтеглите определена сума, а с останалата да останете с играта. Така Вие може да се подсигурите да не сте на загуба и да направите печалба. Печалбата в такъв случай зависи от останалата сума залог в срещата.

Опцията “Cash Out” помага на залагащите да не претърпят големи загуби, а някои дори я включват в стратегията си за постигане на печалба.

Предимства при спирането на залози

Спирането на залози има няколко предимства, с които ще Ви запознаем:

  • Опцията „Кеш Аут“ е налична при повечето срещи, независимо дали са футболни, волейболни, баскетболни или др.
  • Можете да спрете залога си, когато усещате, че срещата не се развива във Ваша полза. Заложили сте на даден мач, например, но виждате, че футболистите не са в добра форма. Тогава може да затворите залога и дори да вкарат гол след това, Вие няма да загубите цялата сума, която сте заложили.
  • Има случаи, в които точно преди мача променяте мнението си – даден играч няма да е в срещата, промяна на състава или просто лошо усещане. Тогава можете да приложите опцията “Cash Out” преди мача и да приберете сума, която е по-малка от заложената, но с малка разлика.
  • Предлаганата сума от букмейкъра при “Cash Out” е на автоматичен принцип и зависи от събитията, които се очертават в срещата. Следователно може да следите каква сума Ви се предлага от букмейкъра във всеки момент от срещата. По този начин може да затворите залога си, когато тя е най-приемлива за Вас.
  • Затварянето на залога става бързо и сумата веднага се превежда по Вашата сметка.

Недостатъци на „Кеш-Аут“

Освен предимства няма как да не споменем и недостатъците на опцията „Cash Out“:

  • Ако имате някоя селекция неактивна по време на срещата, може да не Ви се предостави възможност на Кеш Аут.
  • Не винаги е налична опцията “Cash Out”. В някои срещи букмейкърите не предоставят Cash Out, което може сериозно да обърка плановете Ви и да доведе до загуби. Въпреки това опцията е налична за всички големи първенства и шампионати.
  • Сумите, които букмейкърите предлагат, в повечето случаи са занижени, особено ако се очертава да се развие срещата не във Ваша полза.
  • При излъчванията на живо в някои моменти има времево забавяне и опцията “Cash Out” не е налична. Обикновено при тях срещите са с високи коефициенти и може да доведе до голяма загуба в рамките на няколко секунди.
  • Има елемента на риск да се окаже Вашата прогноза правилна. Тогава ще получите по-малка сума, от тази в края на срещата.

Кои букмейкъри за България предлагат „Кеш-Аут“?

Efbet кеш-аут

Efbet кеш-аут

Efbet от скоро предлага опцията „Кеш Аут“ на своите потребители. Няма забавяния, което го прави надежден способ за спиране на залог. Въпреки това букмейкърът не предоставя опцията за много срещи и пазари и не дава информация за кои ще е налична. Прочетете повече информация за опцията “Cash Out” на Efbet.

1XBET кеш-аут

1XBET кеш-аут

Опцията Кеш Аут е предлагана и от букмейкъра 1xBet, като се отличава с бързина и без забавяния при упражняването му. Спирането на залога се предоставя на повечето събития, а за залозите на живо има пълно покритие. Вижте цялото ни ревю за букмейкъра 1xBet.

Bet365 кеш-аут

Bet365 кеш-аут

Букмейкърът предоставя опцията „Кеш Аут“ за повечето си събития и пазари. По време на срещата интересно е, че можете да видите от падащото меню всички залози, при които е налично спирането на залога. Освен това Bet365 предлага частичен кеш аут, като чрез плъзгач изчислява веднага сумите. Вижте още информация за кеш аут-а на Bet365.

Betfair кеш-аут

Betfair кеш-аут

Betfair дава една уникална възможност на прилагащите Cash Out – да видят на кои събития могат да спрат залога още преди самата среща. Когато влезете в дадено събитие ще видите срещу пазара оранжева иконка, която Ви информира дали опцията Cash Out е валидна. За повече информация прочетете ревюто ни за Betfair.

Често задавани въпроси

За някои събития букмейкърът не предлага опцията Кеш Аут. Дали е наличен или не за дадена среща може да проверите в информацията за събитието.

Понякога се блокира дадено събитие за определено време. Не се притеснявайте, изчакайте, докато стане активен бутона.

Да, може да я използвате, като само трябва да влезнете в акаунта си и да проверите първо дали е активен Кеш Аута за избраното събитие.

Ако имате още въпроси за опцията Кеш Аут нашият екип ще отговори разбираемо и точно. Може да се свържете с нас на [email protected].